Lydbøger er mere praktisk end standard trykte bøger. De fylder ikke meget. Faktisk kan du spare en masse penge ved at drage fordel af gratis lydbøger. De kan også downloades hurtigt fra internettet. Derfor bruger flere mennesker gratis lydbøger i deres hverdag.

Lydbøger kan nemt gå over den normale budget side end konventionelle trykte bøger og paperback versioner. Men her er en bedre løsning på det problem. Der er flere hjemmesider, der tilbyder gratis lydbøger online, og her er den øverste liste over 30 hjemmesider gratis lydbøger. Disse er blot en spids af isbjerget, når det kommer til udvælgelsen af lydoptagelser.

Så hvor kan du finde disse gratis lydbøger online? Du kan starte med at gå til websteder med gratis musikbiblioteker. Hvis du allerede har en konto på et offentligt domæne, kan du tjekke den ud ved at besøge webstedet, tilføje titlen på den bog, du vil lytte til, og tjekke, om optagelsen er tilgængelig. Public domain materialer omfatter historier af berømte forfattere og endda sange af kendte musikere.

En anden måde at få lydbøger gratis online ville være at finde dem i podcast form. Dette er en anden rigtig god idé, fordi du nemt kan finde gratis lydbøger, som du kan downloade og lytte til hvor som helst du er. Der er over 30 websteder, hvor du kan lytte til gratis lydbogsdownloads.

En sidste mulighed ville være at kigge efter offentliggjorte lydbog downloads. Mange forfattere leverer optagelser af deres tidligere titler for at tjene penge på nye læsere. Nogle af disse forfattere også gøre særlige lydbøger ud af alle deres nyskrevne værker. Du kan nemt finde disse titler på Amazon eller Audible. Endnu en gang skal du kigge efter titler, der er tilgængelige i det offentlige domæne.

Du bør altid huske at tage din tid, når du søger efter gratis lydbøger online for at finde de bedste titler. Dette vil sikre, at du ikke spilder din tid på at lytte til titler, som du ikke nyder. Du bør prøve at læse flere gratis lydbøger for at afgøre, hvilke du nyder at lytte mest til. Derefter kan du vælge dem, du vil lytte til hver dag eller hver uge.

Den sidste metode til at finde gratis lydbøger er at bruge offentlige ressourcer til at få lydbøger. Disse er optagelser, der er blevet offentliggjort og er blevet gjort tilgængelige for offentligheden enten gennem donation eller gratis lydoverførsel. Nogle af disse optagelser er offentligt tilgængelige, fordi de blev optaget til uddannelses- eller velgørenhedsformål og aldrig beregnet til at blive solgt. Andre optagelser er i det offentlige rum, fordi de blev optaget som hjemme lydoptagelser og er nu tilgængelige igen for dem, der kunne være interesseret i at købe titler.

For eksempel er nogle af de gratis lydbøger, der er tilgængelige på Amazon, fra rigtige mennesker som dig og mig. Du og jeg kan spare penge ved at købe disse titler fra det offentlige domæne bøger og derefter brænde dem til cd’er, så vi kan lytte til dem, hvor vi vil. Hvis du foretrækker at lytte til titlerne i deres digitale form snarere end online, kan du også gøre det. Disse rigtige mennesker gør en indsats for at give os adgang til disse optagelser, som undertiden kan gøre forskellen mellem en god bog og en, som du måske ikke nyder. Der er mange tilgængelige websteder, hvor du kan søge gennem de offentlige bøger og endda købe dem, hvis du vil. Valget er dit, og du bør gøre en indsats for at se, hvad der er derude, før du træffer din beslutning.