Beslutning om en genoptage format er den første store beslutning skal foretages, når du opretter din CV. Det overordnede udseende af dit CV afhænger genoptage format, skrifttype og kontur du vælger.
De to hovedtyper af format i brug er de kronologiske og funktionelle formater.
Hvornår skal du bruge formatet kronologisk CV
Et kronologisk CV er de nemmeste at skabe og det er også det mest udbredte format. Kronologisk CV format giver dig mulighed for at liste dit job oplevelser starter med den seneste og bevæger sig tilbage i tid.
Dette gør det muligt for arbejdsgiverne at se dine progression i feltet karriere, hvis du opholder dig i din karriere felt, vil dette format give arbejdsgiverne at se om du er kvalificeret til det job, du søger. Det kan ikke være gavnligt for folk ændre karriere felter.
Hvornår skal du bruge formatet funktionelt CV
Funktionelt CV formater er vanskeligere at skabe og er ikke særlig udbredt. De er dog velegnet i situationer hvor mennesker ændrer karriere felter.
Funktionelt CV-format er baseret mere på kvalifikationsudvikling. Format er ikke-lineære og lægges på udvikling og resultater. Arbejdsgivere vil kunne se dine progressive færdighed udvikling, at kvalificerer dig til jobbet
Hvor længe skal et CV være?
En anden vigtig beslutning du nødt til at gøre om dit CV format er længden af dit CV. Der findes ingen særlige regler om, hvor længe dit CV bør være.
CV længde kan variere afhængigt af din situation… længden af dit CV vil afhænge af, om hvor meget plads du har brug at kompakt og præcist liste dine relevante kompetencer og resultater.
Valg af skrifttyper
Holde skrifttypen af dit CV simpelt. Klassiske skrifttyper som Times New Roman og Arial genkendes af næsten alle computere. Hvis du bruger andre typografier, vil der være en risiko for arbejdsgiverens computer ikke understøtter den særlige skrifttype. Også hvis det er for fancy, kunne det slå fra arbejdsgiveren.
Husk, at…
De vigtigste oplysninger vises øverst på cv’et, da det er først til at fange arbejdsgiverens interesse. I midten er den del, som vil få kort scannet. Den nederste del af cv’et får ikke megen opmærksomhed, medmindre du får interviewet.
Din Genoptag struktur bør tage dette i betragtning.

6 Comments on Genoptage formater – de skjulte faldgruber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.